fbpx

Zimski STEM auto, 6. dan

Tučepi

Šesti dan STEM auta s više od četrdeset sudionika na dvije radionice u Tučepima

12. veljače 2017.

 

U subotu, 11. veljače zimski STEM auto posjetio je OŠ Tučepi i edukator Vlado Lendvaj je održao dvije radionice robotike i programiranja za četrdeset i pet učenika i učenica.

STEM auto održava besplatne radionice robotike i programiranja BBC micro:bit-ova i mBot-ova u manjim sredinama, ovaj put u Dalmaciji i na otocima.

Na dvije prepune radionice četrdeset i pet učenika i učenica OŠ Tučepi sudjelovalo je na radionici robotike. Mnogima je ovo bio prvi susret s programiranjem i robotikom, no unatoč tome su se zabavili i bez problema odradili radionicu. Radionice je posjetila i Nova TV. Pogledajte izjavu domaćina i par fotki s radionica prije priloga.

Kratak osvrt na radionice dala je Marlena Bogdanović:

“45 klinaca u 2 dupkom pune radionice, genijalni barba Vlado Lendvaj i Nova TV! CM I STEM Auto robotičke radionice bile su pun pogodak! Klinci su bili oduševljeni i kad su vidjeli 20 novih tableta koje nam je donirao IRIM!!!! Sada će sve prštati od novih aktivnosti za SVU djecu!! Ne mogu vjerovati koliko je sve savršeno!! Mi u Tučepima živimo nastavu budućnosti! Hvala IRIM na mudroj i plemenitoj donaciji!”

učiteljica iz OŠ Tučepi Marlena Bogdanović

Pogledajte par slika s radionica:

Radionice je posjetila i Nova TV. Kratki prilog i snimke s radionica su sa strane:

U manje od tjedan dana projekta posjetili smo 8 mjesta u Dalmaciji (od toga dva na otocima) i održali 12 radionica na kojima je sudjelovalo gotovo 180 sudionika (od toga 40% su djevojčice).

STEM auto nastavlja dalje. Danas smo na otoku Hvaru, a u ponedjeljak su u planu radionice u OŠ Gornja Poljica (Srijane, 9:00) i OŠ Manuš (Split, 11:30).

Pratite nas!

Druge vijesti zimskog STEM auta