fbpx

Zimski STEM auto, 9. dan

Unešić i Riđane

Dvije radionice u dva malena mjesta po veličini i broju stanovnika, ali velika po interesu i volji za napredovanjem: Riđane i Unešić.

15. veljače 2017.

 

U utorak, 14. veljače STEM auto je posjetio Unešić i Riđane.

STEM auto održava besplatne radionice robotike i programiranja BBC micro:bitova i mBota u manjim sredinama, ovaj put u Dalmaciji i na otocima.

Prvu radionicu devetog dana projekta smo održali u OŠ Jakov Gotovac u Unešiću. U maloj sredini nas je dočekalo puno vrlo entuzijastične djece sa željom za učenjem. Atmosfera je bila fantastična.

Pogledajte par fotografija s radionice:

Evo i kratke video snimke:

Drugu radionicu smo održali u malom mjestu Riđane kod Udruge Žena kosovske doline.

Na radionici je sudjelovalo dvanaestero djece. Mnogi (ako ne i svi) su se po prvi put susreli s robotikom i programiranjem, no to im nije umanjilo želju za učenjem. Svi su se zabavili i završili radionicu s novim znanjima o upravljanju robotima.

Par fotografija s radionice:

Kratak dojam o radionicama našeg edukatora Vlade Lendvaja:

Dvije radionice u dva mjesta malena po veličini i broju stanovnika, ali velika po interesu i volji za napredovanjem. Djeca su vrijedno radila i brzo usvajala, mentori su puni ideja za korištenje novih tehnologija – to je školstvo i edukacija kakvo bi trebalo biti.

voditelj radionice Vlado Lendvaj

U zimskom STEM autu osim radionica robotike s mBot edukacijskim robotima (koje koristimo u Croatian Makers ligi) radimo radionice i s novom BBC micro:bit tehnologijom.

Kao zahvalu domaćinima, ostavljamo im po jedan primjerak ove tehnologije (ne iz sredstava prikupljenih u akciji STEM revolucija nego iz ostalih sredstava IRIM-a).

STEM auto nastavlja dalje i radi turneju po Dalmaciji i otocima.

Pratite nas!

Druge vijesti zimskog STEM auta