fbpx

Zimski STEM auto, 10. dan

Imotski

Dvije radionice u Imotskom bile su pravi pogodak, kaže naš edukator Vlado Lendvaj

16. veljače 2017.

 

Zimski STEM auto je 15. veljače održao dvije radionice u OŠ Stjepan Radić. Sudjelovalo je trideset devet učenika i učenica, nekoliko nastavnika i ravnateljica. Svi su bez problema programirali i zaključili koliko je to jednostavno.

STEM auto održava besplatne radionice robotike i programiranja BBC micro:bitova i mBota u manjim sredinama, ovaj put u Dalmaciji i na otocima.

Radionice smo održali u OŠ Stjepan Radić iz Imotskog. Atmosfera je bila fantastična, a djeca zadovoljna onime što su napravila.

Evo komentara edukatora Vlade Lendvaja na radionice:

Dvije radionice u Imotskom bile su pravi pogodak! Djeca su izuzetno aktivno i kvalitetno sudjelovala, te su većinu stvari uspješno napravili od prve. Vidi se da se s njima radi kvalitetno i da imaju izvanredne temelje, a na takvim mjestima dodavanje vrhunske tehnologije može napraviti još jedan veliki pomak naprijed. Na obje radionice je nazočila i ravnateljica škole i nekoliko nastavnika. Svi se jako vesele skorom dolasku BBC micro:bitova u njihovu školu.

voditelj radionice Vlado Lendvaj

Par fotografija s radionica:

U zimskom STEM autu osim radionica robotike s mBot edukacijskim robotima (koje koristimo u Croatian Makers ligi) radimo radionice i s novom BBC micro:bit tehnologijom.

Kao zahvalu domaćinima, ostavljamo im po jedan primjerak ove tehnologije (ne iz sredstava prikupljenih u akciji STEM revolucija nego iz ostalih sredstava IRIM-a).

Više o BBC micro:bitovima možete pročitati ovdje.

STEM auto nastavlja dalje. Danas držimo radionice u Klisu i Svetom Filip i Jakovu, a u petak su u planu radionice na otoku Pagu.

Pratite nas!

 

Druge vijesti zimskog STEM auta