fbpx

Zimski STEM auto, 8. dan

Srijane i Split

Početkom drugog tjedna turneje zimski STEM auto posjetio je Srijane i Split

14. veljače 2017.

 

U ponedjeljak, 13. veljače posjetili smo OŠ Srijane i OŠ Manuš. Preko 50 učenika i učenica je sudjelovalo na radionicama i programiralo mBote i BBC micro:bitove.

STEM auto održava besplatne radionice robotike i programiranja BBC micro:bitova i mBota u manjim sredinama, ovaj put u Dalmaciji i na otocima.

Zimski STEM auto opet ruši rekorde. Na dvije radionice koje smo održali u ponedjeljak u Srijanima i Splitu sudjelovalo je pedeset i šest učenika i učenica. Iako ih je bilo jako puno i naše radionice su zamišljene za otprilike dvanaestero sudionika, svi su uspješno isprogramirali svoje robote da voze, svijetle i puštaju zvukove.

Kratak dojam našeg edukatora Vlade Lendvaja:

Današnje radionice su ponovo oborile rekorde po brojnosti sudionika, no zahvaljujući izuzetno motiviranoj i pristojnoj djeci, sve je uspješno odrađeno uz puno smijeha i oduševljenja, te obavezne upite hoće li se radionice ponoviti i sljedeći tjedan.

voditelj radionice Vlado Lendvaj

Pogledajte kratak video što su učenici programirali:

Evo i slika s radionica:

STEM auto iza sebe ostavlja trag BBC micro:bitova. Time službeno počinje njihova podjela u Hrvataskoj (iako ne iz sredstava prikupljenih u akciji STEM revolucija nego iz ostalih sredstava IRIM-a).

To je edukativan i kreativan alat razvijen s ciljem masovne uključenosti u edukativni sustav. Može se koristiti na razne načine kroz cijeli kurikulum, a ne samo u STEM predmetima (znanosti, tehnologija, inženjerstvo i matematika).

STEM auto nastavlja dalje i radi turneju po Dalmaciji i otocima.

Pratite nas!

Druge vijesti zimskog STEM auta