fbpx

Zimski STEM auto, 4. dan

Zmijavci

U četvrtom danu STEM auta posjetili smo OŠ Zmijavci

10. veljače 2017.

 

Jučer je zimski STEM auto posjetio Zmijavci. Održali smo dvije radionice za dvadeset devet učenika i učenica OŠ Zmijavci.

STEM auto je nešto kao ‘bibliobus’ modernog doba. Posjećuje manje sredine, ovaj put u Dalmaciji i na otocima, te održava besplatne radionice programiranja BBC micro:bit-ova i mBot-ova.

Jučer smo posjetili OŠ Zmijavci. Kada smo dogovarali radionicu nismo očekivali ovakav fantastičan odaziv djece (održali smo dvije radionice za sve zainteresirane). Dvadeset i devet učenika i učenica se oduševilo radionicom i programiranjem. BBC micro:bit-ove i mBot-ove su prihvatili kao zabavnu i korisnu nadopunu nastave.

Pogledajte komentar edukatora Vlade Lendvaja na radionice:

“Zbog velikog interesa učenika, u Zmijavcima su održane 2 radionice. Posebno je velika bila zainteresiranost i oduševljenje učenika petih i šestih razreda. Pošto se radi o školi u kojoj praktički svi učenici idu na informatiku, već su posjedovali osnovno programersko predznanje i bez problema su odradili sve što je bilo planirano. Micro:bit i mBot uređaje vide kao jako dobru nadopunu nastave, ne samo informatike nego i ostalih predmeta u kojima učenici mogu na zornim primjerima puno bolje shvatiti složene i apstraktne pojmove, te se vesele druženju s ovim zabavnim i korisnim spravicama micro:bit. Radionici je prisustvovao i mladi nastavnik matematike koji se također veseli novim nastavnim pomagalima.”

voditelj radionice Vlado Lendvaj

Par slika s radionice:

BBC micro:bit i STEM auto

U zimskom STEM autu osim mBot edukacijskih robota (koje koristimo u Croatian Makers ligi) koristimo i novu BBC micro:bit tehnologiju.

Razvili su je BBC, Microsoft i drugi partneri s ciljem masovne uključenosti u edukativni sustav, ne samo u STEM području, nego i šire. Ona je edukativan i kreativan alat razvijen s ciljem masovne uključenosti u edukativni sustav. Može se koristiti na razne načine kroz cijeli kurikulum, a ne samo u STEM predmetima (znanosti, tehnologija, inženjerstvo i matematika).

 

U petak STEM auto dolazi na otok Brač u OŠ Bol. Ovaj i idući tjedan planiramo još mnogo radionica.

Pratite nas!

Druge vijesti zimskog STEM auta