fbpx

Zimski STEM auto, 5. dan

Brač

U petom danu zimskog STEM auta programirali su učenici OŠ Bol s Brača

11. veljače 2017.

 

U petak, 10. veljače održali smo dvije radionice robotike za dvadeset i dvoje učenika i učenica 4. i 5. razreda OŠ Bol s otoka Brača.

STEM auto održava besplatne radionice robotike i programiranja BBC micro:bit-ova i mBot-ova u manjim sredinama, ovaj put u Dalmaciji i na otocima.

Jučer je STEM auto posjetio OŠ Bol na Braču. Održali smo dvije radionice za zainteresirane učenike i učenice 5. i 6. razreda koji su su s lakoćom isprogramirali robote. Atmosferu s radionica najbolje opisuje komentar našeg edukatora, Vlade Lendvaja:

“U Bolu na Braču održane su 2 radionice, prva za učenike četvrtih, a druga za učenike petih razreda. Pošto je zgrada škole zajednička za osnovnu i srednju školu, pod odomorima su i srednjoškolci došli pogledati robote. Učenici su kroz igru naučili programirati robota i pod kraj radionice pitali u koliko sati će biti radionica slijedeći petak. Oni bi htjeli da ovaj program postane redovit, a mnogi su poželjeli i robota za doma.”

voditelj radionica STEM auta Vlado Lendvaj

Par slika s radionice:

Evo i dojma dvije polaznice radionice:

BBC micro:bit i STEM auto

U zimskom STEM autu osim radionica robotike s mBot edukacijskim robotima (koje koristimo u Croatian Makers ligi) radimo radionice i s novom BBC micro:bit tehnologijom.

Kao zahvalu domaćinima, ostavljamo im po jedan primjerak ove tehnologije (ne iz sredstava prikupljenih u akciji STEM revolucija nego iz ostalih sredstava IRIM-a). Time smo službeno započeli distribuciju ove tehnologije po Hrvatskoj.

Više o BBC micro:bit-ovima možete pročitati ovdje.

Danas je STEM auto već u Tučepima. Idući tjedan imamo u planu mnogo radionica po Dalmaciji.

Pratite nas!

Druge vijesti zimskog STEM auta