fbpx

Croatian Makers konferencija digitalnih stvaralaca

Konferencija digitalnih stvaralaca za djecu i odrasle

 

10.4.2018. (ažurirano: 14.5.2018)

Save the date – najavljujemo Croatian Makers konferenciju u Europskom tjedna stvaralaca (European Maker Week).

U subotu, 19. svibnja, organiziramo izložbu kreativnih učeničkih radova iz naših projekata, radionice za djecu i roditelje te predavanja atraktivnih predavača.

 

Kada i gdje?

Konferencija će se održati u Tehnološkom parku Zagreb, u 12. paviljonu Zagrebačkog Velesajma, na 1. katu. Točnu lokaciju možete pogledati ovdje. Aktivnosti počinju u 10:00 ujutro, a traju sve do 17:00 sati. Točan raspored aktivnosti pogledajte niže.

Što možemo vidjeti (ili još bolje – isprobati)?

Na konferenciji će izlagati mnogi učenički timovi iz cijele Hrvatske – prikazat će svoje kreativne tehnološke radove koje su izradili unutar Croatian Makers projekata, moći ćete se iskušati u programiranju i robotici na besplatnim radionicama te poslušati predavanja svjetskih stručnjaka u edukaciji i robotici.

Izložba kreativnih projekata

Sigurno će biti izloženi modeli robota, pametne kuće upravljane putem mobitela, uređaj za uzgoj biljaka pomoću micro:bita i mnogi drugi radovi, a većinu njih moći ćete i sam isprobati! Izložba radova bit će aktivna tijekom cijelog trajanja konferencije, možete ju posjetiti od 10:00 do 17:00 sati.

Ukoliko Vaša škola želi izložiti neki od svojih radova javite nam se na: dario.vlahovic@irim.hr. Najbolje izložene radove po izboru našeg stručnog povjerenstva nagrađujemo vrijednim nagradama!

Radionice

Organiziramo radionice kako biste se i sami mogli okušati u programiranju robota, stvaranju kreativnih radova s micro:bitom. Naravno, radionice su besplatne za sve sudionike.

Radionice će se ponavljati više puta kroz dan i odvijat će se paralelno, a točan raspored pogledajte niže. Kod dolaska na konferenciju bit će potrebna registracija na termin radionice kako se ne bi stvarala prevelika gužva.

Dodatne aktivnosti

Osim izložbe u izložbenom prostoru organiziramo i dodatne aktivnosti – zaigrajte igru „Lupi krticu“ na micro:bitu i osvojite micro:bit, pogledajte kako rade 3D printeri i ponesite printani privjesak kući, upoznajte robote koji liče na čovjeka, zaigrajte robotski nogomet i mnoge druge zanimljivosti. Posjetitelji će se moći natjecati u brojnim dodatnim aktivnostima i osvojite vrijedne nagrade!

Natjecanja će biti organizirana prema rasporedu niže, a dobitnici će se proglašavati unutar sat vremena – ako budete najbolji nagrade odmah nosite kući.

Predavanja

Popis predavača s vremenima izlaganja:

  • Gareth Stockdale, glavni direktor Zaklade Micro:bit u 10:00,
  • Nenad Bakić, osnivač IRIM-a u 10:30,
  • Miroslav Vrankić, osnivač tvrtke „e-glas“, napravio proizvod za pomoć invalidima i razvio uspješnu kompaniju u 11:30,
  • Matija Kopić, suosnivač robotičke tvrtke Gideon Brothers u 12:00,
  • Albert Gajšak, tvorac igraće konzole Makerbuino u 13:00,
  • Ivan Guštin, DIY entuzijast i mentor u Radio-klubu Pazin u 13:30

Raspored aktivnosti

Dođite se i zavirite u svijet digitalnih stvaralaca!

Domaćin konferencije:

Drugi vijesti Croatian Makersa