fbpx

Edukacije mentora u projektu Junior Engineer Academy

Edukacije o 3D printerima i Arduino IoT kontrolerima!

30.7.2019.

Od svibnja do srpnja održali smo edukacije mentora u projektu Junior Engineer Academy, koji provodimo u suradnji s Deutsche Telekom Stiftungom (i podrškom Hrvatskog Telekoma i International Giving Foundationa).

Ukupno smo održali 4 edukacije za napredno korištenje Arduino platforme i 3D printera koje će mentorima pomoći pri vođenju učenika u razvoju individualnih projektnih ideja.

U sklopu edukacije za korištenje 3D printera, mentori su se upoznali s programskim alatom Fusion 360, načinima izrade 3D modela i specifičnostima planiranja 3D modela s obzirom na mogućnosti ispisa. U drugom dijelu edukacije, mentori su se upoznali sa specifičnostima ispisa različitih materijala.

Na edukaciji za korištenje Arduino platforme, mentorima su prikazani i demonstrirani različiti praktični primjeri kreativnih IoT projekata (Pametan grad te Automatizirani ekološki uzgoj pilića upravljan aplikacijom na pametnom mobilnom telefonu).

U drugoj fazi provedbe projekta slijedi isplata novčanih donacija te povezivanje s tvrtkama i edukacijskim ustanovama radi osiguranja mentorske podrške pri izradi rješenja natječaja te radi poticanja trajne suradnje između obrazovnog i poslovnog sektora.

 

Druge vijesti iz projekta