fbpx

Junior Engineer Academy 2.0 - otvorene prijave za srednje škole

Donacija Internet of Things opreme i 3D printera, edukacija o korištenju i kreativni projekti za sudionike

24.2.2022.

IRIM u suradnji s Deutsche Telekom Stiftungom pokreće nastavak i proširenje projekta sa srednjim školama pod nazivom Junior Engineer Academy 2.0 (JEA 2.0).

Kroz projekt ćemo opremiti 12 novih srednjih škola Internet of Things (IoT) opremom i 3D pisačima, organizirat ćemo edukacije za mentore te ćemo svim uključenim ustanovama uplatiti novčane donacije za nabavu dodatne opreme.

Nakon donacija i edukacije, mentori će nastaviti koristiti opremu u svom radu te zajedno s učenicima razvijati individualne projekte o čemu detaljnije možete pročitati u prijavnici.

Prijavnica za zainteresirane srednje škole je ovdje.

Rok za prijave je do 6.3., a rezultate ćemo objaviti do 11.3.2022. Prijaviti se mogu sve četverogodišnje srednje škole (tehničke škole i gimnazije).

Prilikom prijave mentori koji popunjavaju prijavnicu trebaju napisati motivacijsko pismo te ukratko prezentirati projektnu ideju na kojoj bi radili s učenicima a koja uključuje doniranu opremu. Planirano trajanje projekta i aktivnosti je do kraja šk. god. 2022./23.

Odabir ustanova ćemo napraviti prema motivacijskom pismu i kvaliteti projektne ideje.

„Junior Engineer Academy“ mreža srednjih škola u Hrvatskoj je prva i trenutno jedina JEA mreža izvan Njemačke.

Prvu inačicu projekta smo održali tijekom školskih godina 2018/2019. i 2019/20. Tada smo kroz projekt uključili 15 strukovnih srednjih škola kojima smo donirali Arduino Internet of Things opremu, dodatke i 3D printere te uplatili financijske donacije za nabavu dodatne opreme.

Detaljnije o rezultatima (projektima koje su osmislili učenici) pogledajte ovdje.

Deutsche Telekom Stiftung provodi program “Junior Engineer Academy” (JEA) od 2005. godine, a trenutno se provodi u stotinjak škola diljem Njemačke kao dvogodišnji izborni program za učenike 8. i 9. godine školovanja.

Cilj Junior Engineer Academy projekata je potaknuti zanimanje mladih ljudi za tehnička, inženjerska i znanstvena zanimanja, olakšati njihov prijelaz iz škole na sveučilišta ili programe strukovne izobrazbe te pravovremeno i fokusirano poticati njihove individualne vještine.

Druge vijesti iz projekta