fbpx

Junior Engineer Academy 2.0 - rezultati natječaja

Novouključenim ustanovama doniramo Internet of Things opremu, 3D printere i financijska sredstva za nabavu dodatne opreme

11.3.2022.

Krajem veljače smo objavili natječaj za sudjelovanje srednjih škola u projektu Junior Engineer Academy 2.0. U nastavku pogledajte koje će ustanove sudjelovati u projektu.

Cilj Junior Engineer Academy projekata je potaknuti zanimanje mladih ljudi za tehnička, inženjerska i znanstvena zanimanja, olakšati njihov prijelaz iz škole na sveučilišta ili programe strukovne izobrazbe te pravovremeno i fokusirano poticati njihove individualne vještine.

Popis svih uključenih pogledajte klikom na sliku iznad ili ovdje. Planirano trajanje projekta je do kraja šk. god. 2022./23.

Za sudjelovanje se prijavilo više desetaka hrvatskih srednjih škola te smo odabrali njih 12 koje uključujemo u projekt. Dodatno, sudjelovanje smo omogućili i školama koje su sudjelovale u prošloj inačici projekta te je njih 13 iskazalo interes.

Sve novouključene srednje škole ćemo opremiti Internet of Things (IoT) opremom i 3D pisačima. Organizirat ćemo edukacije za nastavnike kako bi naučili koristiti tu opremu te ćemo svim novouključenim ustanovama i onima koje su već sudjelovale u projektu uplatiti novčane donacije za nabavu dodatne opreme.

Nakon edukacija, timovi učenika pod mentorstvom nastavnika počinju s osmišljavanjem i izradom kreativnih projekata koristeći doniranu opremu. Projekti će biti na određenu temu/kreativni natječaj koji ćemo uskoro objaviti.

Tijekom procesa planiranja i izrade projekata, sudionici će dobiti podršku i mentoriranje kako bi njihovi projekti imali što veću kvalitetu.

Ovdje pogledajte projekte koje su osmislili i izradili učenici u prošloj inačici projekta.

Deutsche Telekom Stiftung provodi program “Junior Engineer Academy” (JEA) od 2005. godine, a trenutno se provodi u stotinjak škola diljem Njemačke kao dvogodišnji izborni program za učenike 8. i 9. godine školovanja.
„Junior Engineer Academy“ mreža srednjih škola u Hrvatskoj je prva i trenutno jedina JEA mreža izvan Njemačke.

Druge vijesti iz projekta