fbpx

Odlazak robotičara na svjetsko MakeX natjecanje u Kinu

Timovi iz Hrvatske, Srbije i Kosova krenuli na natjecanje

27.11.2019.

Danas su hrvatski robotičari krenuli na svjetsko natjecanje MakeX koje se održava u Kini od 28.11. do 1.12.

Tamo će se sastati s drugim timovima iz Srbije i Kosova koji su osvojili ulaznice za svjetsko natjecanje na MakeX European Open 2019. održanom u Zagrebu sredinom listopada te će se natjecati s timovima iz cijelog svijeta.

Odlazak i sudjelovanje na natjecanje su sufinancirale tvrtke SAP, Megatrend i Školska knjiga. Hvala!

Ovo svjetsko natjecanje se održava u gradu Guangzhou u Kini.

Natjecatelji koriste naprednu, edukacijsku robotiku te sam događaj promovira učenje u raznim poljima znanosti i tehnologije potičući suradnju, interdisciplinarnost i orijentiranost ka rješavanju stvarnih problema.

Timovi iz regije dolaze dan ranije kako bi se pripremili i odmorili za sami događaj. Nakon toga ih očekuje inspekcija robota koje će koristiti na natjecanju te nekoliko kvalifikacijskih i eliminacijskih rundi samog natjecanja. 

MakeX je platforma robotičkih natjecanja s ciljem poticanja kreativnosti, dijeljenja i suradnje kroz STEAM (‘Science’, ‘Technology’, ‘Engineering’, ‘Art’ i ‘Mathematics’). Temelji se na istoj tehnologiji kao i Croatian Makers liga, mBot robotima. Natjecanja se održavaju regionalno (u Hrvatskoj se prvo MakeX natjecanje održalo u šk. god. 2017./18.) u kojima se sudionici natječu za ulaznice za centralno, svjetsko natjecanje.

Samo svjetsko natjecanje koristi naprednu, edukacijsku robotiku te promovira učenje u raznim poljima znanosti i tehnologije potičući suradnju, interdisciplinarnost i orijentiranost ka rješavanju stvarnih problema.

Općenito u MakeX natjecanjima sudjeluje više od 10 000 djece iz preko 30 zemalja u svijetu.

Novosti u vezi ovog odlaska možete pratiti ovdje ili preko naše Facebook stranice. Želimo im sreću na natjecanju!

Druge vijesti s MakeX natjecanja