fbpx

Povratak natjecatelja s MakeX 2019. natjecanja u Kini

Zadnji dan natjecatelja u Kini i povratak u Hrvatsku

3.12.2019.

Danas su se vratili hrvatski natjecatelji sa svjetskog MakeX natjecanja u gradu Guangzhou u Kini. Svi timovi su postigli vrlo dobre rezultate, a posebno se istaknuo tim Online beta iz Hrvatske s osvojenim 5. mjestom.

Na natjecanju je sudjelovalo više od 350 timova, a u nastavku pogledajte njihove zadatke i iskustvo s natjecanja.

Natjecatelji su rješavali tematske zadatke s ciljem održavanja i unapređenja fiktivnog grada (štednjom energije, sortiranjem otpada, micanjem prepreka, recikliranjem, itd. Simulaciju rješenja svih zadataka možete pogledati sa strane.

Hrvatski timovi su ostvarili odlične rezultate te se nalaze na:

  • Online beta – 5. mjesto
  • Peppa pig – 28. mjesto
  • Megatrend – 45. mjesto
  • LEGE – 73. mjesto
  • ROPE  – 186. mjesto

Sve rezultate možete pogledati ovdje. Ukupno je na događaju sudjelovalo više od 350 timova (i gotovo 1000 natjecatelja).

Natjecanje je završilo 1. prosinca, a 2. prosinac je bio određen za upoznavanje grada, poznavanje kulture Kine i odmor natjecatelja.

Posjetili su Canton tower koji je najviša građevina u Guangzhou (600 m), a ujedno i druga najvisa u Kini. Zaputili su se i prema memorijalnom centru prvog Kineskog predsjednika Sun Yat-sena, te su razgledali sami centar grada i ostale atrakcije Guangzgoua.

Još jednom se zahvaljujemo tvrtkama SAP, Megatrend i Školska knjiga koje su sufinancirale odlazak timova na natjecanje. Hvala!

Druge vijesti s MakeX natjecanja