fbpx

Predavanje Zacha Shelbyja, direktora Zaklade Micro:bit

Predavanje Zacha Shelbya, direktora Zaklade Micro:bit

 

25.5.2017.

Jučer je u Muzeju suvremene umjetnosti, u organizaciji IRIM-a, održano predavanje direktotra Zaklade Micro:bit Zacha Shelbyja. pod nazivom: “Vaša djeca će izumiti budućnost“ u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Prije predavanja Nenad Bakić, predsjednik IRIM-a, ukratko je predstavio dosadašnji rad Croatian Makers, a posjetitelji su mogli vidjeti i izložbu svih tehnologija koje se koriste u projektima.

Gospodin Shelby je glavni direktor Zaklade Micro:bit, globalne neprofitne edukacijske organizacije koja omogućuje djeci diljem svijeta da budu kreativna i inovativna s tehnologijom koristeći micro:bitove. Zaklada je razvila bogati ekosustav i mnoštvo edukativnih materijala, a poznata je i po nacionalnim distribucijama micro:bitova svakom učeniku u 7. razredu osnovne škole u Velikoj Britaniji i Islandu.

Govorio je o tome kako se tehnologija i inovativnost mijenjaju, i kako se škole mogu i trebaju uključiti. Predavanje je bilo otvorenog tipa, i sudionici su g. Shelbyju mogli postaviti pitanja koja se tiču micro:bitovog ekosustava i vizije Zaklade, kao i njegovim iskustvima kako lakše potaknuti promjene u svojim sredinama koristeći tehnologije.

Evo i fotogalerije s događaja:

Druge vijesti iz STEM revolucije