fbpx

Večeri matematike 2019.

Više od 800 škola i drugih edukacijskih ustanova u projektu

16.12.2019.

Od 6. do 12.12. održavale su se ovogodišnje Večeri matematike 2019. – jednogodišnji događaj s ciljem popularizacije matematike, razvoja pozitivnog stava prema matematici, vještina cjeloživotnog učenja i promoviranja znanstvenog obrazovanja učenika.

Večeri matematike se održavaju od 2013. godine, a od 2017. je IRIM postao glavni sponzor događaja. Organizatori događaja omogućuju matematičke igre za učenike i roditelje (dio ih uključuje i micro:bitove), te predavanja radionice i izložbe za širu javnost.

Ove godine, događaj se održao u periodu od tjedan dana kada su ustanove (osnovne škole, srednje škole, vrtići,…) održale niz aktivnosti povezanih s matematikom (rješavanje problema, kreativni zadaci, korištenje pomagala u radu poput micro:bita,…).

Za ovogodišnju inačicu događaja se prijavilo više od 800 ustanova. Atmosfera u ustanovama je bila vrlo užurbana i zanimljiva, a djeca su (dio i s roditeljima) motivirano rješavala dobivene zadatke.

IRIM je posjetio OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića u Zagrebu te smo održali radionice s micro:bitom za zainteresirane. Ukupno je sudjelovalo više od 600 sudionika, a IRIM-ove radionice su bile popunjene.

Pogledajte sa strane intervju s Tanjom Soucie, organizatoricom Večeri matematike, a u nastavku kratku fotogaleriju s događaja:

FB stranica projekta je ovdje, a više informacija o Večerima matematike možete pročitati ovdje.

Pogledajte i kratku fotogaleriju s predavanja i aktivnosti Večeri matematike:

Druge vijesti iz IRIM-ovih projekata: