fbpx

STEM revolucija

novi update

STEM revolucija — micro:bitovi u 1000 ustanova, Varaždinska županija službeno uvodi micro:bitove

 

24.4.2017.

Jučer se za donaciju micro:bitova prijavila i 1000. ustanova. STEM revolucija uključuje 736 osnovnih škola, 88 srednjih, 37 knjižnica, 12 visokih škola koje ih koriste za edukaciju nastavnika, 6 sveučilišta/fakulteta, jedan dječji dom, – eksperimentalno – jedan vrtić i mnoge druge hrvatske udruge i ustanove.

 

Uz oko 2000 micro:bitova koje je zasebno donirao IRIM, odnosno Nenad i Rujana Bakić, u hrvatskim obrazovnim ustanovama sada je oko 22.000 microbitova, koje koristi oko 45.000 đaka.

IRIM je do sada organizirao i 90 radionica za oko 900 polaznika, u čiju uspješnost se možete uvjeriti u anketi polaznika ovdje.  

Danas je pak IRIM potpisao sporazum o suradnji s Varaždinskom županijom. Prema sporazumu Varaždinska županija će za sve osnovne škole, kojima je osnivač, nabaviti micro:bitove za sve učenike 5. razreda za upotrebu već ove školske godine, a IRIM, koji je partner Zaklade Micro:bit za Hrvatsku i nekoliko drugih zemalja, održat će inicijalnu edukaciju za nastavnike STEM predmeta.

Time je Varaždinska županija prva jedinica javne uprave u Hrvatskoj koja službeno uvodi micro:bitove u nastavu, po uzoru na Veliku Britaniju, Island i uskoro Singapur.

Cilj IRIM-a i dalje ostaje na početku iduće školske godine omogućiti micro:bit na upotrebu svim učenicima u 6. razredu.

Karta ustanova u STEM revoluciji:

Druge vijesti iz STEM revolucije