fbpx

Veliki uspjeh Croatian Makers konferencije

Velik broj posjetitelja, više od 50 kreativnih radova, nagrade i ostalo!

19.5.2018.

Danas je održana Croatian Makers konferencija digitalnih stvaralaca.

Na njoj je sudjelovalo puno učeničkih izlagačkih ekipa (ukupno preko 50 kreativnih radova s micro:bitovima, mBotima, Arduino pločicama, itd.), održana su odlična predavanja izlagača te su sve besplatne radionice robotike i programiranja bile popunjene!

Konferencija je bila jedan od najboljih pokazatelja učinka IRIM-a na više od 100.000 djece koja koriste IRIM-ovu opremu i sudjeluju u projektima. Cilj je bila demonstracija kako djeca i mladi na koriste opremu i što se sve može napraviti s tehnologijom.

Izložba radova je organizirana po cijelom prostoru Tehnološkog parka Zagreb, a izlagači su bili učenički timovi iz IRIM-ovih projekata. Ukupno preko 50 timova je pokazalo vrlo zanimljive projekte poput: automatskih hranilica za kućne ljubimce, raznih oblika vozila kontroliranih mikroračunalima, pametnih sefova i kuća, interaktivnih video-igri putem micro:bitova i mnogo drugih.

Tijekom cijele konferencije održavale su se besplatne radionice robotike i programiranja s mBot robotima, micro:bitovima i LittleBits opremom.

Odaziv je bio fantastičan i sve radionice su bile popunjene – tražilo se mjesto više. Ukupno je preko 200 polaznika sudjelovalo na radionicama!

Osim radionica, posjetitelji su mogli sudjelovati i na drugim aktivnostima poput 3D printa raznih oblika i modela, kontroliranja humanoidnih robota te raznih nagradnih igara.

Konferencija je otvorena predavanjem Garetha Stockdalea, glavnog direktora Zaklade Micro:bit, globalne neprofitne organizacije koja omogućuje djeci da budu kreativna i inovativna s tehnologijom koristeći micro:bitove.

Osim njega, predavači konferencije su bili: Miroslav Vrankić (osnivač tvrtke e-glas), Matija Kopić (suosnivač tvrtke Gideon Brothers), Albert Gajšak (tvorac igraće konzole Makerbuino), Ivan Guštin (DIY entuzijast i mentor Radio-kluba Pazin) te Nenad Bakić (osnivač IRIM-a).

Pogledajte kratki opis projekata koje su osmislili i prezentirali učenički timovi iz OŠ Franje Krežme, Osijek i OŠ Iver, Sesvete, a u nastavku je i fotogalerija s konferencije.

Pogledajte fotogaleriju s konferencije (fotke s predavanja, raznih projekata izlagačkih timova, s radionica, itd.)

Domaćin konferencije:

Drugi vijesti Croatian Makersa