fbpx

Otvaranje novog projekta: Napredne 'Internet of Things' tehnologije u hrvatskim školama

100 škola i drugih ustanova u projektu, prijavnica za sudjelovanje, donacija opreme i edukacija nastavnika!

 

28.9.2017.

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) pokreće novi projekt: Napredne ‘Internet of Things’ tehnologije u hrvatskim školama.

U projekt ćemo uključiti 70 škola i drugih ustanova koje rade s djecom osnovnoškolske dobi i 30 koje rade s djecom srednjoškolske dobi. Svima ćemo donirati atraktivnu Internet of Things (IoT) opremu i omogućiti edukaciju nastavnika.

Na natječaju “Zajedno smo jači” projekta Hrvatskog telekoma u 2017. godini jedan od dobitnika je Institut za razvoj i inovativnost mladih u kategoriji Edukacija učitelja/profesora s projektom: Napredne Internet of Things tehnologije u hrvatskim školama.

Planirano trajanje projekta je u šk. godini 2017./18. Oprema koju ustanove dobiju ostaje u njihovim vlasništvu ako sudjeluju na aktivnostima projekta.

Svim ustanovama ćemo donirati Arduino IoT MKR1000 opremu s dodatnim senzorima te ćemo organizirati početne i napredne radionice za mentore/nastavnike.

Rok za prijavu je 8. listopada do 23:59. Prijavnica je ovdje:

Prijava nije garancija za sudjelovanje u projektu. Sve prijavljene ustanove će komisija: Lada Aškić (HT), Rujana Bakić (IRIM), Vlado Lendvaj (IRIM), Josip Šimić (IRIM) i Dario Vlahović(IRIM) vrednovati po kriterijima:

– sudjelovanje u projektima IRIM-a: Croatian Makers liga (10 bodova), STEM revolucija (15 bodova)

– sudjelovanje na kreativnim natječajima prošlogodišnjeg CM i HT: Internet of Things projekta (25 bodova)

– sudjelovanje na kreativnim natječajima projekta STEM revolucija (10 bodova)

– motivacijsko pismo (40 bodova)

Rezultate natječaja i opremu šaljemo u listopadu.

Tokom godine otvorit ćemo dva pojedinačna natječaja za sudionike projekta. Natječaji omogućuju učenicama i učenicima razvijanje novih, kreativnih rješenja na temu natječaja. Osim natječaja planiran je veliki kolaboracijski projekt krajem školske godine na kojima sve ustanove trebaju sudjelovati.

Druge vijesti iz projekta