fbpx

Rezultati natječaja: napredne 'Internet of Things' tehnologije u hrvatskim školama

Popis uključenih škola i ustanova, edukacija nastavnika i planovi projekta!

 

18.10.2017.

Odabrane su škole i ustanove za projekt: Napredne ‘Internet of Things’ tehnologije u hrvatskim školama!

U projektu svim školama i ustanovama IRIM donira atraktivnu Internet of Things (IoT) opremu, organizira edukaciju nastavnika i tokom godine otvara natječaje za djecu.

Ukupno se prijavilo preko 220 škola, udruga i drugih ustanova na natječaj. Većina prijavljenih je bila iz drugih IRIM-ovih projekata (Croatian Makers liga, STEM revolucija, …), ali primijetili smo s radošću i nekoliko ustanova koje nisu sudjelovale u našim projektima.

Od prijavljenih je izabrano 75 ustanova koje će sudjelovati s djecom osnovnoškolske dobi i 33 koje će sudjelovati s djecom srednjoškolske dobi (kriterije odabira možete pogledati ovdje).

Popis svih odabranih možete pogledati ovdje ili klikom na sliku sa strane. Prijave su bile vrlo zanimljive i komisija je imala težak zadatak odabira najboljih. Par isječaka motivacijskih pisama smo objavili na popisu ustanova.

Zahvaljujemo svim prijavljenima i čestitamo uključenima u projekt!

Pomoću “Zajedno smo jači” projekta smo pokrenuli “Napredne ‘Internet of Things’ tehnologije u hrvatskim školama

Dodijeljenim sredstvima iz projekta IRIM uključuje oko 100 ustanova iz Hrvatske koje rade s djecom osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, donira im naprednu IoT opremu (Arduino IoT MKR1000 s dodatnim senzorima) i organizira edukaciju za nastavnike/mentore u projektu.

Vlastitom odlukom IRIM će iz vlastitih sredstava u projekt uključiti i dodatne dvije ustanove: Dom za djecu “Ivana Brlić Mažuranić”, Lovran i SOS Dječje selo Lekenik.

“Od 0 do 100 za…. jednu školsku godinu! …Naših 98 učenika predstavlja mladost i budućnost našeg mjesta i škola je ta koja im mora omogućiti i pružiti više, mora im pružiti ono za što su zakinuti jer ne žive u većem mjestu ili gradu. Mala smo škola, ali zato vrijedna, jer znamo da samo svojim trudom, nesebičnim radom učitelja i sudjelovanjem u ovakvim projektima možemo našim učenicima omogućiti da nauče koristiti tehnologiju sadašnjosti kako bi mogli stvarati tehnologije budućnosti. Želimo nove izazove, nova znanja koja ćemo prenijeti učenicima te ih aktivno uključiti u tehnološku revoluciju koju je IRIM pokrenuo u Hrvatskoj.”

Planirano trajanje projekta je u šk. godini 2017./18. Oprema koju ustanove dobiju ostaje u njihovim vlasništvu ako sudjeluju na aktivnostima projekta.

Tokom godine otvorit ćemo dva pojedinačna natječaja za sudionike projekta. Natječaji omogućuju učenicama i učenicima razvijanje novih, kreativnih rješenja na temu natječaja.

Osim natječaja krajem iduće školske godine organizirat ćemo veliki kolaboracijski projekt na kojima sve ustanove trebaju sudjelovati.

Više informacija objavljujemo uskoro.

Druge vijesti iz projekta