fbpx

MakeX 2018.

Napredno robotičko natjecanje

Napredno natjecanje za najbolje iz prošlogodišnje Croatian Makers lige!

10.11.2018.

U subotu, 10.11. u OŠ Jure Kaštelana u Zagrebu se održalo prvo MakeX natjecanje iz napredne edukacijske robotike u Hrvatskoj.

Na natjecanju su sudjelovale najbolje ustanove iz prošlogodišnje Croatian Makers lige, a najbolji timovi su bili iz OŠ Josipovac i Robotički klub Osijek (mlađa dobna skupina) te OŠ Stenjevec i OŠ Josipa Antuna Ćolnića (starija dobna skupina). Čestitamo!

U nastavku pročitajte kratki izvještaj s fotogalerijom i detaljnije o natjecanju.

Tema natjecanja je bila “Plavi planet” – timovi su rješavali zadatke poput sortiranja smeća, čišćenja zagađenja u vodama, rastavljanja starih termalnih energetskih stanica i monitoriranja kvalitete zraka koristeći mBot robote. U ovom natjecanju timovi su slučajnom metodom povezani i zajedno rješavaju zadatke. Timovi nisu do početka natjecanja upoznati s kojim timom će biti povezani.

Atmosfera na natjecanju je bila odlična (pogledajte video sa strane). Najboljima smo podijelili vrijedne nagrade i pozivnice za svjetsko MakeX natjecanje u Shenzenu u Kini koje će se održati u prosincu ove godine.

Pogledajte rezultate svih natjecatelja:

Najbolji timovi su bili:

1. mjesto

OŠ Josipovac i Robotički klub Osijek (mlađa dobna skupina)

OŠ Stenjevec i OŠ Josipa Antuna Ćolnića (starija dobna skupina)

2. mjesto

Međimurski informatički klub i Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić (mlađa dobna skupina)

Udruga informatičaka požeško – slavonske županije i OŠ dr. Stjepan Ilijašević (starija dobna skupina)

3. mjesto

OŠ Vladimira Nazora Rovinj i OŠ Ivana Filipovića (mlađa dobna skupina)

OŠ Stjepana Basaričeka i OŠ Zamet (starija dobna skupina)

U ovom natjecanju timovi su se sastojali od maksimalno dva natjecatelja iz jedne ustanove. Zadaci i natjecanje su osmišljeni tako da timovi moraju suradnički rješavati zadatke kako bi postigli što više bodova.

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) po prvi puta u Hrvatskoj organizira ovakvo natjecanje na kojem sudjeluju najbolji iz Croatian Makers lige. IRIM je za ovo natjecanje, kao i u svojim drugim projektima svim sudionicima donirao opremu za sudjelovanje – čime smo svima osigurali jednake prilike i mogućnost za rad.

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju i čestitamo dobitnicima!

Pogledajte fotogaleriju s natjecanja:

Druge vijesti iz WER – Otvorenog kupa Hrvatske