fbpx

Napredne ‘Internet of Things’ tehnologije u hrvatskim školama

Doniramo Internet of things opremu i edukaciju učiteljima!

 

Na natječaju “Zajedno smo jači” projekta Hrvatskog telekoma u 2017. godini jedan od dobitnika je Institut za razvoj i inovativnost mladih u kategoriji Edukacija učitelja/profesora s projektom: Napredne Internet of Things tehnologije u hrvatskim školama.

U projekt ćemo uključiti 100 škola i drugih ustanova u Hrvatskoj koje rade s osnovnoškolskom i srednjoškolskom dobi. Svima u projektu doniramo opremu i organiziramo osnovnu i naprednu edukaciju za mentore.

Edukacije će biti usmjerene na korištenje Internet of Things (IoT) tehnologija u nastavi, pogotovo u STEM (Science, Technology, Engeneering and Mathematics) predmetima. Očekujemo da će u jednoj školskoj godini sudjelovati oko 1000 učenica i učenika u projekt kroz aktivno usavršavanje mentora i razne natječaje.

Natječaj traje tokom rujna i listopada. Detaljnije o prijavi pročitajte ovdje.

Uključit ćemo 70 škola i ustanova koje rade s djecom osnovnoškolske dobi i 30 ustanova koje rade s djecom srednjoškolske dobi. Svima šaljemo Arduino IoT MKR1000 opremu s dodatnim senzorima i educiramo mentore kako upravljati stvarima iz naše okoline preko interneta.

Tokom godine otvorit ćemo dva pojedinačna natječaja za sve uključene u projekt koji omogućuju djeci razvijanje vlasititih kreativnih rješenja na neku od tema natječaja. Njih objavljujemo na Izradi! edukacijskom web portalu. Osim pojedinačnih, u planu je i jedan veliki kolaboracijski projekt

Ovaj projekt je omogućen donacijom Hrvatskog Telekoma u sklopu Zajedno smo jači projekta.

Vijesti iz projekta