fbpx

Početak 6. ciklusa STEM auta - Istra!

 

STEM auto 2018. – connected by Tele2

STEM auto je posjetio Labin, Pulu, Fažanu i Buzet!

26.11.2018.

U novom, 6. ciklusu STEM auta putujemo po Istri i održavamo besplatne radionice robotike i programiranja za zainteresirane.

STEM auto je kao ‘bibliobus’ modernog doba, putuje po Hrvatskoj i omogućuje svima jednaki pristup modernim tehnologijama, robotici i programiranju.

U prvom tjednu ove turneje održali smo 11 radionica na kojima je sudjelovalo više od 230 zainteresiranih sudionika. Kratki izvještaj s radionica možete pročitati u nastavku.

13.11. – Labin: Srednja škola Mate Blažine i OŠ Matije Vlačića

Turneju smo započeli radionicama u Labinu. Grad je donirao školama mBot robote, a naš edukator je održao uvodne radionice kako koristiti opremu. Na radionicama su sudjelovali i nastavnici i učenici te su bez poteškoća naučili koristiti robote. Radionice smo održali u OŠ Ivo Lola Ribar i OŠ Matije Vlačića.

U Labinu smo osim osnovnih škola posjetili i srednju školu Mate Blažine gdje je također radionica prošla odlično.

Pogledajte fotogaleriju ovog dana:

14.11. – Pula: OŠ Tone Peruška i OŠ Kaštanjer

Nakon radionica u Labinu posjetili smo Pulu. Ukupno smo održali radionice u 5 osnovnih škola. Prvu radionicu u Puli smo održali u OŠ Tone Peruška, a nakon nje posjetili i OŠ Kaštanjer. Atmosfera u obje škole je bila odlična – učenici su s interesom isprobavali osnovne  kodove na mBot robotu.

Pogledajte fotogaleriju:

15.11. – Pula: OŠ Centar i OŠ Stoja

U idućem danu smo posjetili OŠ Centar i OŠ Stoja. Održali smo dvije radionice za zainteresirane učenice i učenike koji su naučili programirati robote da sviraju i svijetle te da voze okolo izbjegavajući prepreke.

Pogledajte fotogaleriju:

16.11. – OŠ Monte Zaro, Pula i Bit Kids 101, Fažana

U petak smo održali zadnju od radionica u Puli, u OŠ Monte Zaro. Interes za radionicu je bio vrlo velik – sudjelovalo je više od 30 učenika. U radnoj i veseloj atmosferi naučili su osnove programiranja i robotike na mBot robotima.

Nakon Pule, posjetili smo Fažanu. U suradnji s udrugom Bit Kids 101 održali smo radionicu za djecu, članove udruge. Radionica je bila naprednija jer su sudionici već imali iskustva s programiranjem. Svi su uspješno uspjeli riješiti zadatke koje im je naš voditelj radionice, Vlado Lendvaj zadao.

Pogledajte fotogaleriju s radionica:

17.11. – Buzet

Prvi tjedan ovog ciklusa smo završili radionicama u OŠ “Vazmoslav Gržalja” Buzet. Planirali smo održati jednu radionicu ali je interes je bio iznad očekivanja. Okupilo se toliko djece da smo na kraju održali 3 radionice. Ukupno je sudjelovalo više od 60 djece i na kraju radionica jedino je bilo postavljano pitanje: kada je iduća radionica?

Pogledajte fotogaleriju:

Radionicama u Buzetu je završio prvi tjedan STEM auta po Istri. U planu imamo još 12 radionica od 26.11. do 1.12. kada ćemo opet putovati u Istri. Posjetit ćemo Pazin, Buje, Kanfanar, Poreč i mnoga druga mjesta.

Više o projektu možete pročitati na stranicama IRIM-a ovdje, a ispod je interaktivna karta s izvještajima sa svih održanih radionica s fotogalerijama.

Zahvaljujemo se partnerima projekta:

Tele2

Hyundai

Rotary klub Zagreb centar

Istarska županija

Vijesti STEM auta 2018.