fbpx

STEM auto 2018. - putujemo po Gorskom kotaru i Lici!

 

STEM auto 2018. – connected by Tele2

Više od 250 sudionika na radionicama u prvom tjednu!

8.9.2018.

Počeo je novi ciklus STEM auta – putujemo Likom i Gorskim kotarom i održavamo besplatne radionice robotike i programiranja za zainteresirane!

STEM auto je “bibliobus” modernog doba – potpuno opremljen za održavanje radionica digitalne pismenosti s robotima, mikroračunalima i ostalom opremom koji putuje po Hrvatskoj održavajući radionice za djecu i mlade.

Ovo je već 4. ciklus projekta u ovoj godini. Do sada smo putovali po Dalmaciji i otocima, Središnjoj i Sjevernoj Hrvatskoj, a  u ovom ciklusu smo u Gorskom kotaru i Lici.

4.9. – Žakanje

U prvom danu novog ciklusa posjetili smo OŠ Žakanje.. Zbog velikog interesa (više od 100 zainteresiranih učenica i učenika) održali smo 3 radionice jednu za drugom i dogovorili još dvije krajem ovog tjedna.

Učenici su se upoznali s mBot robotima, naučili osnove programiranja i zabavili se na radionicama.

Pogledajte kako im je bilo:

5.9. – Ravna Gora i Lokve

U drugom danu ciklusa posjetili smo OŠ dr. Branimira Markovića, Ravna Gora i OŠ Rudolfa Strohala, Lokve. Na radionicama je sudjelovalo više od 40 učenica i učenika. Zabavili su se i naučili kako programirati robote.

6.9. – Delnice i Čabar

Četvrtak je bio užurbani dan za našeg edukatora. Održao je četiri radionice na kojima je sudjelovalo gotovo 100 djece. Ujutro je posjetio srednju školu Delnice gdje je održao 3 radionice jednu za drugom, a popodne OŠ Petar Zrinski u Čabru. Škola u Čabru se prijavila i za sudjelovanje u Croatian Makers ligi kako bi nastavnici omogućili daljnje korištenje mBot robota  s djecom.

Pogledajte fotke s radionica:

7.9. – Žakanje i Kamanje

Na kraju prvog tjedna vratili smo se u matičnu školu u Žakanju održati još jednu radionicu te smo posjetili i područnu školu u Kamanju. Sudjelovalo je gotovo 40 učenica i učenika i na kraju radionica jedino pitanje je bilo: Kada će biti iduća radionica?

 

Idući tjedan naš edukator nastavlja turneju i putuje u Liku. Pratiti nas možete ovdje, a ispod je i interaktivna karta sa izvještajima svih održanih radionica prošlih ciklusa s fotogalerijama.

Zahvaljujemo se partnerima projekta:

Tele2

Hyundai

Rotary klub Zagreb centar

Vijesti STEM auta 2018.