fbpx

STEM auto 2018. po Istri: Pazin, Buje, Kanfanar, Poreč

 

STEM auto 2018. – connected by Tele2

250 sudionika u tjedan dana radionica!

3.12.2018.

U zadnjem, šestom ciklusu STEM auta u ovoj godini naš edukator je posjetio Istru.

Turneja po Istri je trajala dva tjedna: izvještaj s prvog tjedna pročitajte ovdje, a u nastavku pročitajte izvještaj s drugog!

STEM auto je kao ‘bibliobus’ modernog doba, putuje po Hrvatskoj i omogućuje svima jednaki pristup modernim tehnologijama, robotici i programiranju.

U drugom tjednu smo posjetili OŠ Vladimira Nazora Pazin, PŠ Lupoglav, PŠ Karojba, Udrugu Radio klub Pazin, PŠ Trviž, OŠ Mate Balote Buje, PŠ Stošići, OŠ Petra Studenca Kanfanar i Društvo naša djeca Poreč.

Interes i odaziv na radionice je bio vrlo velik. Iako smo početno planirali održati 10 radionica ukupno smo ih održali 14 na kojima je sudjelovalo više od 250 djece!

Iznenađeni smo bili količinom pozitivnih komentara domaćina na radionice koje su nam javili. Evo komentara djece koje nam je poslao nastavnik iz OŠ Vladimira Nazora iz Pazina:

“Na radionici mi se svidjelo. Naučio sam nešto novo makar idem na robotiku. Imali smo zabavne izazove i dobro smo se zabavili. I upoznali nove prijatelje – mBote.”

“Vrlo mi se sviđalo programiranje robota. Bilo je vrlo zanimljivo i mnogo toga smo naučili. Gospodin Vlado je bio vrlo ljubazan i uvijek nam je pomagao.”

U nastavku pogledajte izvještaj s radionica drugog tjedna:

Ponedjeljak, 26.11. – OŠ Vladimira Nazora, Poreč

Drugi tjedan STEM auta po Istri smo započeli radionicama u Pazinu, u OŠ Vladimira Nazora. Na dvije radionice sudjelovalo je više od 60 učenika koji su se po prvi put susreli s mBot robotom i programiranjem. Na radionici su se zabavili i naučili programirati robota kako da svira, svijetli i vozi izbjegavajući prepreke.

Pogledajte fotogaleriju:

Utorak, 27.11. – PŠ Lupoglav, OŠ Karojba, OŠ Vladimira Nazora, Pazin, Udruga Radio klub Pazin

Današnji, maratonski dan, najbolje opisuje komentar Vlade Lendvaja, IRIM-ovog edukatora u STEM autu:

“Prvo 83 učenika na 4 radionice u OŠ Vladimira Nazora Pazin i područnim školama, nakon toga još radionica za 13 vrijednih sudionika Udruge Radio klub Pazin. Na više radionica danas kada smo završavali djeca hoće još i kažu: najbolji sat ikad! Djeci nije ni teško ni dosadno programirati – samo im se treba pružiti prilika!”

Samo u ovom danu održali smo 5 radionica na kojima je sudjelovalo više od 100 djece. Posjetili smo područne škole Lupoglav i Karojbu te matičnu školu Vladimira Nazora u Pazinu. Navečer smo održali radionicu i u udruzi Radio klub Pazin.

Atmosfera na radionicama je bila odlična: količina sreće i entuzijazma djece kada su uspješno isprogramirala robote da izvršavaju zadatke je bila ogromna.

Pogledajte fotogaleriju:

Srijeda, 28.11. – PŠ Trviž, OŠ Vladimira Nazora, Pazin

U srijedu smo održali zadnje radionice u domaćinstvu područne škole Trviž i matične škole Vladimira Nazora, Pazin. Na radionicama su se učenici zabavili i programirali robote.

Pogledajte fotogaleriju:

Četvrtak, 29.11. – OŠ Mate Balote, Buje

Nakon Pazina smo posjetili OŠ Mate Balote Buje. Na radionici su programirali mBot robota te su trebali riješiti kreativan zadatak izbjegavanja prepreka i “parkiranja robota” na predviđeno mjesto.

Pogledajte fotogaleriju:

Petak, 30.11. – PŠ Sošići, OŠ Petra Studenca Kanfanar

U petak smo posjetili PŠ Sošići i OŠ Petra Studenca, Kanfanar. Održali smo dvije radionice za zainteresirane učenike. Radionice su bile vrlo zanimljive djeci te su našem edukatoru na kraju postavili pitanje: kada će biti iduća radionica i kada će ih opet posjetiti?

Pogledajte fotogaleriju:

Subota, 1.12. – Društvo naša djeca Poreč

Zadnju radionicu ovog ciklusa STEM auta smo održali u Društvu naša djeca Poreč. O radionici možete detaljnije pročitati u ovoj medijskoj objavi (porestina.info), a u nastavku pogledajte fotogaleriju:

Ovime je završio 6. ciklus STEM auta. Pratite nas i dalje jer u idućoj godini imamo novosti!

Više o projektu možete pročitati na stranicama IRIM-a ovdje, a ispod je interaktivna karta s izvještajima sa svih održanih radionica s fotogalerijama.

Zahvaljujemo se partnerima projekta:

Tele2

Hyundai

Rotary klub Zagreb centar

Istarska županija

Vijesti STEM auta 2018.