fbpx

3. ciklus STEM auta 2018. - Nova Gradiška, Slavonski Brod, Oriovac i Sisak

 

STEM auto 2018. – connected by Tele2

Završetak 3. ciklusa po središnjoj Hrvatskoj!

14.8.2018.

Treći ciklus STEM auta se održavao za vrijeme ljetnih školskih praznika. Putuovali smo po središnjoj Hrvatskoj i održavali besplatne radionice programiranja i robotike u školama, knjižnicama i drugim ustanovama koje su nas pozvale.

Početkom tjedna smo održali radionice u Slatiniku i Kutini (izvještaj je ovdje), a u ovom izvještaju pročitajte o radionicama u Novoj Gradišci, Slavonskom Brodu, Oriovcu i Sisku.

Srijeda, 7.8. – Nova Gradiška i Slavonski Brod

U Novoj Gradišci smo održali radionicu u suradnji s gradom u gradskoj vijećnici. Vrlo zainteresirani sudionici, djevojčice i dječaci su naučili osnove programiranja na mBot robota i usput ugodno proveli ljetno jutro.

Popodnevnu radionicu smo napravili u suradnji s udrugom Connect IT u gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu. Na radionici je bilo više od 20 polaznika i atmosfera je bila odlična.

Četvrtak, 8.8. – Oriovac i petak, 9.8. – Sisak

U četvrtak smo održali radionicu u Oriovcu u suradnji s Udrugom Most 352. Djeca su motivirano programirala robote i probavala nova rješenja kako što brže i efikasnije robotom okružiti objekt (kutiju).

Zadnju radionicu ovog ciklusa smo održali u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac u Sisku. Zainteresirani polaznici su se zabavili programirajući svijetla i zvukove na mBot robotima.

Pogledajte slike s radionica:

Ovime je završio 3. ciklus STEM auta. Pratite nas i dalje jer u idućem putujemo u Liku i Gorski kotar!

Više o projektu možete pročitati na stranicama IRIM-a ovdje, a ispod je i interaktivna karta sa izvještajima svih održanih radionica prošlih ciklusa s fotogalerijama.

Zahvaljujemo se partnerima projekta:

Tele2

Hyundai

Rotary klub Zagreb centar

Vijesti STEM auta 2018.