fbpx

3. ciklus STEM auta 2018. - Virovitica, Grubišno Polje, Popovača, Stari Slatinik i Kutina

 

STEM auto 2018. – connected by Tele2

Gotovo 100 sudionika u nekoliko radionica!

8.8.2018.

STEM auto nastavlja turneju – putujemo po središnjoj Hrvatskoj i održavamo besplatne radionice digitalne pismenosti, robotike i programiranja.

U prošlom izvještaju smo pisali o početku ciklusa i prvih par održanih radionica (link je ovdje), a u nastavku pročitajte o održanim radionicama u Virovitici, Grubišnom Polju, Popovači, Starom Slatiniku i Kutini.

STEM auto se provodi od 2016. godine. U projektu u ciklusima putujemo Hrvatskom i održavamo radionice s micro:bit i mBot opremom. Radionice su besplatne i sve ustanove koje rade s djecom i mladima se mogu prijaviti.

Naši edukatori donose sve potrebno za održavanje radionica. Domaćini, ustanove zainteresirane za radionice jedino trebaju osigurati prostor i okupiti polaznike.

Ovaj ciklus projekta provodimo tijekom ljeta i putujemo po središnjoj Hrvatskoj. Sredinom turističke sezone većina Hrvatske se orijentira prema moru i ljetovanju, a onima u središnjoj Hrvatskoj koji nemaju tu mogućnost mi pružamo radionice digitalne pismenosti u njihovim mjestima.

U ovom izvještaju pročitajte o održanim radionicama u Virovitici, Grubišnom Polju, Popovači, Starom Slatiniku i Kutini. Polaznici radionica su bili vrlo motivirani i znatiželjni naučiti nešto novo pa je naš edukator, Vlado Lendvaj, komentirao:

Na radionicama su sudjelovali većinom početnici koji su bili ugodno iznenađeni mogućnostima mBota i lakoćom programiranja istog, a većina domaćina je najavila daljnje radionice za zainteresirane u svojoj organizaciji kada su vidjeli motivaciju i zainteresiranost svojih polaznika.”

Četvrtak, 2.8. – Virovitica i Grubišno Polje

U četvrtak na 3 radionice je ukupno sudjelovalo 37 djevojčica i dječaka. U Virovitici, u Poduzetničkom Inkubatoru Virovitica smo zbog velikog interesa održali dvije radionice, jednu za drugom.Popodnevnu radionicu smo održali u OŠ I.N.Jemeršića u Grubišnom Polju na kojoj je sudjelovalo 14 učenica i učenika koji su se zabavili programirajući mBot robote. Atmosferu s radionica pogledajte u fotogaleriji:

Petak, 3.8. – Popovača

U Popovači smo održali dvije radionice za vrlo motiviranu djecu Informatičkog kluba Popovača.

Kako je bilo najbolje opisuje komentar edukatora, Vlade Lendvaja:

“Na današnjoj radionici u Popovači većinom su bili već iskusni robotičari, pa je radionica velikim dijelom bila posvećena radu s Ultimate robotom, koji je oduševio okupljene.”

Kratka fotogalerija s radionica:

Ponedjeljak, 6.8. – Stari Slatinik

U ponedjeljak smo održali radionicu u PŠ Stari Slatinik za 20 sudionika. Radili su na mBot robotima, programirali ih da puštaju zvukove, pokazuju svjetlosne znakove i voze izbjegavajući prepreku.

Utorak, 7.8. – Kutina

U Kutini smo posjetili Knjižnicu i čitaonicu. Zainteresiranima smo pokazali mBot robote s kojima su se “poigrali” i naučili nešto novo. Nakon radionice su, kao i u većini drugih mjesta, djeca bila zainteresirana za nastavak radionica sa svojim domaćinima.

STEM auto nastavlja turneju. Iduće vijesti iz projekta i ovog ciklusa objavljujemo uskoro – pratite nas!

Više o projektu možete pročitati na stranicama IRIM-a ovdje, a ispod je i interaktivna karta sa izvještajima svih održanih radionica prošlih ciklusa s fotogalerijama.

Zahvaljujemo se partnerima projekta:

Tele2

Hyundai

Rotary klub Zagreb centar

Vijesti STEM auta 2018.