fbpx

Novi ciklus STEM auta - putujemo po središnjoj Hrvatskoj!

 

STEM auto 2018. – connected by Tele2

Novi ciklus – obilazimo manja mjesta u unutrašnjosti Hrvatske i tijekom ljeta održavamo radionice za djecu!

2.8.2018.

Novi ciklus STEM auta je počeo – putujemo po središnjoj Hrvatskoj i održavamo besplatne radionice robotike i programiranja.

Radionice su namijenjene djeci neovisno o njihovu predznanju. U sklopu projekta održavamo i uvodne i napredne radionice. U ovom ciklusu provodimo aktivnosti u lokalnim zajednicama za djecu koja žele na zabavan i edukativan način ispuniti ljetne praznike.

U nastavku pogledajte raspored planiranih radionica i kratki izvještaj s prvih nekoliko radionica ovog ciklusa, a ako radite s djecom i želite da Vas posjetimo, detalje prijavi pročitajte ovdje!

 

Radionice održavamo u suradnji s domaćinima: školama, knjižnicama, udrugama i drugim obrazovnim ustanovama. Oni jedino trebaju okupiti zainteresirane i osigurati prostor za održavanje radionice jer IRIM-ovi edukatori sa sobom donose svu opremu i sve potrebno za održavanje radionica STEM auta!

Ovaj ciklus je počeo 30. srpnja radionicama u Koprivnici i Križevcima i trajati će do 10. kolovoza. Planiramo posjetiti Čazmu, Kalinovac, Viroviticu, Stari Slatinik, Oriovac i druga mjesta.

Detaljan raspored svih radionica ovog ciklusa pogledajte u nastavku, a ispod je i kratki izvještaj s prva dva dana turneje ovog ciklusa STEM auta.

U prva tri dana ovog ciklusa održali smo radionice u Koprivnici, Križevcima, Čazmi, Kalinovcu i Bjelovaru. U nastavku pogledajte kratki izvještaj i fotogalerije s radionica.

Ponedjeljak, 30.7. – Koprivnica i Križevci

Ovaj ciklus smo počeli radionicama u knjižnicama u Koprivnici i Križevcima. Na otvoreni se javilo više od 20 djevojčica i dječaka koji su sudjelovali na radionicama.

Napisali su svoje prve kodove i zabavili se programirajući. Sve zadatke su riješili bez problema te ih je čak zanimalo kada će biti nove radionice.

Utorak, 31.7. – Čazma i Kalinovac

Idući dan smo posjetili Gradsku knjižnicu Slavka Kolara u Čazmi i kulturnu udrugu “Tomislav Franjić” u Kalinovcu. Polaznici, njih 24, su u razigranoj atmosferi programirali mBot robote.

Programirali su ih da voze u petljama i krugovima te da puštaju zvučne i svjetlosne signale. Pogledajte kako im je bilo:

Srijeda, 1.8. – Bjelovar

U srijedu smo posjetili Narodnu knjižnicu Petra Preradovića u Bjelovaru – aktivnu ustanovu koja sudjeluje u nekoliko naših projekata. Knjižnici smo ranije donirali micro:bitove za posuđivanje i za radionice tako da smo održali radionice s mBot robotima (u ovom projektu održavamo radionice i s micro:bitovima i s mBot robotima).

Sudionicima su se roboti jako sviđali te su bez problema napisali svoje prve kodove.

STEM auto nastavlja turneju. Iduće vijesti iz projekta i ovog ciklusa objavljujemo uskoro – pratite nas!

Više o projektu možete pročitati na stranicama IRIM-a ovdje, a ispod je i interaktivna karta sa izvještajima svih održanih radionica prošlih ciklusa s fotogalerijama.

Zahvaljujemo se partnerima projekta:

Tele2

Hyundai

Rotary klub Zagreb centar

Vijesti STEM auta 2018.