fbpx

5. ciklus STEM auta - Benkovac, Stankovci, Drniš i Primorski Dolac

 

STEM auto 2018. – connected by Tele2

Šest radionica robotike u jednom danu STEM auta!

18.10.2018.

Ruta ovog ciklusa STEM auta polagano dolazi kraju. Nakon Knina, Vrlike te otoka Pašmana. i Ugljana. IRIM-ovi edukatori su posjetili OŠ Benkovac, OŠ Petra Zoranića, OŠ Antuna Mihanovića Petropoljskog i OŠ Primorski Dolac.

U školama su održali besplatne radionice robotike i programiranja za zainteresirane učenice i učenike; u samo dva školska sata svi su bez ikakvih poteškoća naučili osnove programiranja i usput se zabavali rješavajući zadatke.

U nastavku pročitajte kratki pregled 4. dana rute STEM auta po sjevernoj Dalmaciji:

OŠ Benkovac

Jutro smo započeli s dvije radionice u OŠ Benkovci. Na prvoj su radionici sudjelovali učenici viših, a na drugoj učenici nižih razreda. I jedni i drugi su naučili osnove programiranja. Zadaci su bili slični za obje grupe, malo kompleksniji za starije učenike te malo kreativniji i jednostavniji za mlađe.

Dok su stariji imali zadatak programirati robot da samostalno zaobiđe prepreke i “parkira” se na određeno mjesto, mlađi su trebali programirati robote da voze naprijed i nazad te da svijetle raznim bojama pomoću svjetlećih dioda.

Pogledajte fotogaleriju s radionice:

OŠ Antuna Mihanovića Petropoljskog, Drniš

U Drnišu smo održali dvije radionice u OŠ Antuna Mihanovića Petropoljskog. Sudjelovalo je više od 30 učenica i učenika. Naučili su kako programirati robota da svira, koristi svjetleće diode za dobivanje cijelog spektra boja i vozi.

Sudionicima je radionica bila vrlo zabavna te su zainteresirani za daljnje sudjelovanje u radionicama programiranja i robotike.

Evo kratke fotogalerije s radionica:

OŠ Petar Zoranić, Stankovci

Jedan je IRIM-ov educator zadnju radionicu ovog dana (u ovom ciklusu istovremeno putuju dva IRIM-ova edukatora!) održao u OŠ Petra Zoranića u Stankovcima.

U manjoj se školi okupio velik broj učenika koji se okušao u programiranju robota. Tijekom radionice su i drugi učenici više puta dolazili u učionicu kako bi vidjeli “kako to izgleda programirati robota i koje su njegove mogućnosti?”

Evo kratke fotogalerije s radionice u ovoj školi:

OŠ Primorski Dolac

Drugi je IRIM-ov edukator završio ovaj dan održavajući radionicu u OŠ Primorski Dolac. Koristeći se mBot robotom pokazao im je osnove robotike i programiranja te su zaključili kako uopće nije teško “natjerati robota za vozi”, a često je i vrlo zabavno.

Evo kratke fotogalerije s radionice:

Pratite naše dnevne izvještaje! Svaki dan objavljujemo novosti u ovom ciklusu STEM auta!

Pogledajte i interaktivnu kartu sa svim izvještajima s održanih radionica ciklusa STEM auta.

Zahvaljujemo se partnerima projekta:

Tele2

Hyundai

Rotary klub Zagreb centar

Vijesti STEM auta 2018.