fbpx

STEM auto 2018. - 4. ciklus projekta po Gorskom kotaru i Lici!

 

STEM auto 2018. – connected by Tele2

U dva tjedna 25 radionica s više od 500 sudionika!

17.9.2018.

U četvrtom ciklusu STEM auta, projekta u kojem putujemo po Hrvatskoj i održavamo besplatne radionice robotike i programiranja, posjetili smo Liku i Gorski kotar te zainteresiranima omogućili zanimljive aktivnosti s mBot robotima i micro:bitovima.

Naš edukator je putovao od 4. do 13. rujna i održao 25 radionica na kojima je sudjelovalo više od 500 djece (gotovo 40% su bile djevojčice!).

U nastavku je pregled radionica drugog tjedna i kratki pregled čitavog ciklusa:

U ovom ciklusu naš edukator je prošao više od 1000 kilometara i održao radionice u 11 mjesta u Gorskom kotaru i Lici.

U većini mjesta je održao po nekoliko radionica, na primjer: u Ogulinu je ukupno održano 7 radionica u OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, Gradskoj knjižnici i Obrtničkoj i tehničkoj školi s više od 120 sudionika te u Žakanju i okolici gdje smo u matičnoj i područnoj školi održali 6 odličnih radionica za više od 100 učenika (na ovim radionicama su nas posjetili i lokalni mediji; sa strane klikom na sliku možete pogledati prilog s Dnevnika Trend TV-a).

U nastavku pogledajte pregled drugog tjedna ovog ciklusa s radionicama u Josipdolu, Tounju, Skradniku i Ogulinu.

10.9. – Skradnik i Tounj

Na počektu ovog ciklusa planirali smo posjetiti samo OŠ Josipdol, ali kada nam je domaćin iz škole javio za interes u područnim školama Tounj i Skradnik, odlučili smo jedan dan posvetiti samo radionicama u tim mjestima.

Održali smo četiri radionice na kojima je sudjelovalo više od 80 djece i atmosfera je bila odlična. Pogledajte fotogaleriju:

11.9. – Josipdol

Nakon radionica u područnim školama posjetili smo matičnu, OŠ Josipdol. Naš edukator je održao tri radionice s mBotima kako bi svi zainteresirani imali priliku sudjelovati.

Programirali su LED svjetleće diode, davanje zvučnih signala i vožnju robota. Evo i galerije:

12.9. i 13.9. – Ogulin

Nakon Josipdola posjetili smo Ogulin u kojem je interes za radionicama jako velik. Pozvali su nas u čak tri ustanove: OŠ Ivanau Brlić-Mažuranić, Obrtničku i tehničku škola Ogulin te Gradsku knjižnicu i čitaonicu.

Održali smo 7 radionica s više od 120 sudionika, većinom djece, ali i nekoliko odraslih osoba zainteresiranih da i dalje mentoriraju i rade s djecom radionice digitalne pismenosti, robotike i programiranja. Pogledajte fotogaleriju:

Ovaj ciklus STEM auta je završio. Idući počinje u listopadu kada donosimo novost – umjesto jednog, dva edukatora će istovremeno putovati Hrvatskom kako bi održali što više radionica!

Projekt možete pratiti i preko interaktivne karte sa izvještajima svih održanih radionica.

Zahvaljujemo se partnerima projekta:

Tele2

Hyundai

Rotary klub Zagreb centar

Vijesti STEM auta 2018.