fbpx

Dva STEM auta putuju Hrvatskom!

 

STEM auto 2018. – connected by Tele2

Novi ciklus u sjevernoj Dalmaciji, zbog velikog interesa dva edukatora putuju i održavaju radionice!

15.10.2018.

Zbog velikog interesa za besplatnim radionicama digitalne pismenosti, robotike i programiranja u novom ciklusu STEM auta donosimo novost: dva STEM auta istovremeno putuju i održavaju radionice po Hrvatskoj!

Novi je ciklus počeo u ponedjeljak, 15.10. te putujemo po sjevernoj Dalmaciji. U nastavku pogledajte detaljan popis svih radionica i kratki izvještaj s radionica u Karlobagu, Novalji i Lovrincu.

STEM auto je projekt koji se provodi kontinuirano od 2016. godine. Do sada smo ukupno održali više od 200 radionica na kojima je sudjelovalo više od 3000 djece. Posjetili smo Slavoniju, Dalmaciju, Gorski kotar, Liku, sjevernu Hrvatsku i druge regije.

Cilj je projekta jednostavan: digitalna pismenost za sve, neovisno o geografskoj lokaciji, mogućnostima lokalne zajednice i opremljenosti lokalnih ustanova.

Ove se godine na naš otvoreni natječaj prijavilo vrlo velik broj škola, knjižnica, udruga i drugih ustanova. Prijave su još uvijek otvorene, a prijaviti se mogu svi. Jedino trebaju okupiti djecu i omogućiti nam prostor, jer naši edukatori nose svu opremu i sve potrebno za održavanje radionica.

Kako bismo posjetili što više prijavljenih ustanova, u ovom ciklusu smo organizirali dva STEM auta koji istovremeno putuju i održavaju besplatne radionice. Popis dogovorenih radionica pogledajte u nastavku:

U prvom su danu naši edukatori posjetili OŠ Karlobag, OŠ A. G. Matoša iz Novalje i Kulturno informativni centar Lovinac. U nastavku pogledajte  kratki pregled s radionica.

OŠ Karlobag

U OŠ Karlobag smo održali dvije radionice. U ovoj školi nastavu pohađa 36 učenica i učenika, a na dvije radionice je sudjelovalo i programiralo njih 34!

Na radionicama su sudjelovali učenici iz više razreda odjednom: na prvoj svi učenici od 1. do 4. razreda, a na drugoj učenici od 5. do 8. razreda. Međusobno su si pomagali i zajedno rješavali zadatke programirajući mBot robote.

Evo fotogalerije s radionica:

OŠ A. G. Matoša, Novalja

Našu smo prvu radionicu na otoku u ovom ciklusu održali u Novalji na Pagu.

Posjetili smo OŠ A. G. Matoša i održali radionicu za grupu vrlo zainteresiranih i aktivnih učenika kojima ni napredni zadatak programiranja robota da se kreće, izbjegava prepreke i “parkira se” na određeno mjesto nije bio pretežak!

Evo i fotogalerije:

Kulturno informativni centar Lovinac

Zadnju smo radionicu u ovom danu održali u Kulturno informativnom centru Lovinac. Na radionici je sudjelovalo 10 motiviranih polaznika koji su naučili kako programirati robota da svira, svijetli u raznim bojama i vozi određenim putem.

Pratite naše dnevne objave STEM auta i dalje! Iduće radionice su u Pagu, Ražancu, Gospiću i Gračacu.

Pogledajte i interaktivnu kartu sa svim izvještajima s održanih radionica ciklusa STEM auta.

Zahvaljujemo se partnerima projekta:

Tele2

Hyundai

Rotary klub Zagreb centar

Vijesti STEM auta 2018.