fbpx

Veliki završetak 5. ciklusa STEM auta - Split!

 

 

STEM auto 2018. – connected by Tele2

Dvadeset radionica u 5 dana s više od 300 sudionika!

22.10.2018.

U petak, 19.10. održana je zadnja radionica 5. ciklusa STEM auta u Splitu.

U ovom ciklusu dva edukatora su neovisno putovala Dalmacijom i održavali radionice digitalne pismenosti te su se sastali u Splitu na zajedničkoj radionici održanoj u suradnji s Grand Auto Split i Udrugom za robotiku Inovatic.

Ovo je prvi ciklus projekta u kojem je IRIM organizirao dva edukatora putuju istovremeno u STEM autima i održavaju besplatne radionice robotike i programiranja.

Turneja je počela u ponedjeljak, 15.10. radionicama u Karlobagu, Novalji i Lovincu te su edukatori  nastavili turneju i posjetili Novalju, Ražanac, Gospić, Gradac, otoke Ugljan i Pašman, Knin, Vrliku, Benkovac, Stankovce, Drniš i Primorski Dolac.

Ukupno su održali 20 radionica na kojima je ukupno sudjelovalo više od 300 djevojčica i dječaka!

Dinamiku i uspjeh ovog ciklusa najbolje opisuje izjava Vlade Lendvaja, glavnog IRIM-ovog edukatora i jednog od voditelja radionica STEM auta:

“Ciklus nabijen emocijama, prošli smo planinskim i morskim dijelom Dalmacije te održali radionice s izuzetno zainteresiranom djecom.

Oba STEM auta u ovom ciklusu su prošla put uz vožnju kroz iznimno lijepe lokacije, ali i kroz minska polja. Učinci robotike i programiranja, kao i digitalne pismenosti su vrlo značajni u današnje doba. Nadamo se da će upravo neka od djece s ovih ili sličnih radionica riješiti problem miniranih područja upravo izradom robota za razminiranje. Posebno bih se želio zahvaliti Tele2 na podršci kao i Hyundaiju na ustupljenim vozilima H1 kombiju i Ioniqu, slušali su nas jednako dobro, pa čak i bolje nego naši roboti s radionica!”

voditelj radionica STEM auta Vlado Lendvaj

U nastavku pročitajte izvještaj sa zadnje radionice ovog ciklusa, a više o prethodnim radionicama možete pogledati preko interaktivne mape STEM auta čiji je link ovdje.

Grand Auto, Split

Dvadeset i jedan dječak i djevojčica su sudjelovali na radionici robotike i programiranja u poslovnici Grand Auto u Splitu. Svi su bili učenici osnovne škole te članovi Udruge za robotiku Inovatic.

IRIM-ovi edukatori su ih u dva školska sata naučili kako programirati robote da voze po zadanom putu, prate linije, prepoznaju prepreke ispred sebe, parkiraju te svijetle i sviraju na razne načine.

Pogledajte kratku fotogaleriju s radionice:

Ovime je završio 5. ciklus STEM auta. Projekt pratite i dalje jer već u studenom planiramo novi ciklus – putujemo u Istru.

Detalje o novom ciklusu kao i mogućnostima sudjelovanja objavljujemo uskoro!

Zahvaljujemo se partnerima projekta:

Tele2

Hyundai

Rotary klub Zagreb centar

Vijesti STEM auta 2018.