Druga godina projekta ProMikro: slanje dodatne opreme, edukacije nastavnika i planovi

Više od 2000 novih micro:bitova za učenice i učenike, više od 200 novih nastavnika u projektu!

6.9.2018.

Prije točno godinu dana, na press konferenciji Ministarstva znanosti i obrazovanja predstavljen je projekt ProMikro s ciljem uvođenja digitalne pismenosti u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti uporabom mikroračunala.

U projekt se prijavilo 84% svih osnovnih škola u Hrvatskoj te je svakom učeniku u 6. razredu donirano mikroračunalo na korištenje u nastavi i izvannastavnim aktivnostima te je omogućena edukacija nastavnicima u projektu.

Danas počinje druga godina ovog projekta i u nastavku pročitajte kako smo prilagodili provođenje projekta novoj školskoj godini.

Edukacije

 

Početkom nove šk. god. smo uključili novih 200 nastavnika u projekt. Poslali smo im po jedan micro:bit kako bi se upoznali s njime, a planiramo i edukativne radionice na kojima će se upoznati s osnovama korištenja opreme. Na radionice će se moći uključiti i nastavnici koji već sudjeluju u projektu kako bi ponovili osnove.

Detalje o radionicama objavljujemo uskoro.

Novi učenici, neispravna oprema i zamjene

 

U novoj školskoj godini u nekim školama se povećao broj učenika koji su upisali 6. razred. Kako bi svima omogućili pristup opremi, poslali smo više od 2000 micro:bitova u 270 škola u projektu.

Početkom idućeg tjedna će nastavnici podijeliti micro:bitove novoj generaciji učenika 6. razreda kako bi ih počeli koristiti u nastavi i izvannastavnim aktivnostima. Manji dio opreme se tijekom prošle godine istrošio ili ne radi. Svim školama koje su prijavile nestanak i neispravne dijelove opreme smo poslali novu.

Pogledajte kako je izgledalo pakiranje i slanje paketa s Hrvatskom Poštom koja je i ovaj put poklonila distribuciju u sve prijavljene škole:

Aktivnosti projekta, nagradni natječaji

U projektu škole dijele micro:bitove svim učenicima u 6. razredu. Učenici ih dobivaju na godinu dana, nose ih doma te ih mogu koristiti u školi kao i u izvanškolskim aktivnostima. Kako bi demonstrirali što se sve može s ovim uređajima raditi, omogućili smo mnoštvo edukativnih materijala na Izradi! edukacijskom web portalu.

Možete pronaći primjere korištenja micro:bita u nastavnim satima hrvatskog jezika, matematike, tjelesne i zdravstvene kulture i mnogo drugih predmeta kao i primjere eksperimenata i učeničkih projekata.

Zahvaljujemo se Hrvatskoj pošti na sponzorstvu dostave paketa u škole u projektu.

Novosti ProMikro projekta

Projekt ProMikro

Nastavnika

Uključenih škola

Uvodnih radionica

Predmetnih radionica