Uvodne radionice ProMikro projekta za nastavnike

U prvom danu održano 15 radionica na kojima je sudjelovalo preko 150 nastavnika!

 

 

5.10.2017.

U ProMikro projekt se prijavilo 83% svih škola u Hrvatskoj koje provode nastavu za učenike 6. razreda.

Svim uključenim nastavnicima je poslan po jedan primjerak micro:bita i organizirane su radionice za upoznavanje s opremom i mogućnostima korištenja.

Nakon radionica za nastavnike, početkom studenog će svaki učenik u 6. razredu uključenih škola dobiti jedno mikroračunalo na korištenje.

Edukacija nastavnika je organizirana kao ciklus radionica. Na prvim će se nastavnici upoznati s opremom i mogućnostima korištenja te će dobiti dodatne informacije o projektu i planiranim aktivnostima. Nakon njih ćemo organizirati napredne o kojima uskoro objavljujemo detalje.

Uvodne radionice za nastavnike su organizirane od 4. do 18. listopada u 29 regionalnih centara po Hrvatskoj. Ukupno na njima sudjeluje oko 2250 nastavnica i nastavnika!

Popis svih lokacija i termina radionica je ovdje:

ProMikro projekt je suradnja Ministarstva znanosti i obrazovanja, IRIM-a i Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet s ciljem uvođenja digitalne pismenosti u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti uporabom mirkoračunala.

Projekt je predstavljen javnosti 6.9. od kada je otvoren natječaj za iskazivanje interesa i uključenje u projekt svih osnovnih škola u Hrvatskoj koje provode nastavu učenicima 6. razreda.

Natječaj je trajao do 20. rujna, a ukupno se prijavilo 83% svih škola u Hrvatskoj koje provode nastavu za učenike 6. razreda.

Karta svih prijavljenih je sa strane:

U nastavku pogledajte fotogalerije s prvog dana radionica (dio fotogalerija je u dolasku, objavljujemo ih uskoro):

Želimo se zahvaliti Hrvatskoj udruzi poslodavaca koja je osigurala honorare za voditelje radionica.

Tehnološko inovacijski centar Međimurje d.o.o. – Udruga MIS

OŠ Eugena Kvaternika, Velika Gorica

OŠ Primošten, Primošten

OŠ Veli Vrh, Pula

OŠ oca Petra Perice, Makarska

OŠ Sesvetska Sela, Sesvete

OŠ Franje Krežme, Osijek

Novosti ProMikro projekta