Projekt ProMikro: pregled drugog tjedna uvodnih radionica za nastavnike

Održane su 134 uvodne radionice projekta ProMikro s više od 1000 sudionika!

17.10.2017.

U projekt ProMikro se prijavilo 83% svih škola u Hrvatskoj koje provode nastavu za učenike 6. razreda. Ukupno preko 2300 nastavnika sudjeluje u projektu.

Kako bi svi imali priliku proći edukaciju, organizirano je preko 150 uvodnih radionica po Hrvatskoj od 4. do 18 listopada. Do sada je već održano njih 134.

Nakon ovog ciklusa radionica, već počinje idući. Na njemu će se nastavnici upoznati s korištenjem mikroračunala u specifičnim predmetima (Matematika, Tjelesna i zdrastvena kultura, Informatika,…).

Dio edukativnih materijala za nastavnike (i druge koje zanima korištenje micro:bitova) možete pogledati na Izradi! edukacijskom web portalu. Oni se sastoje od slikovnih i video ‘korak po korak’ uputa i razvrstani su osnovnih do naprednih.

Aktivnu zajednicu nastavnika, edukatora i ostalih te zanimljive projekte s micro:bitovima možete pronaći i na FB grupi micro:bit Croatia.

Pogledajte par izjava s ankete nastavnika nakon radionica, a u nastavku je i fotogalerija s radionica.

“Mislim da je projekt odličan i da će učenici pomoću mikroračunala naučiti razmišljati divergentno što nije slučaj u klasičnoj nastavi,bar ne u dovoljnoj mjeri.”

“Ovo je idealna prilike da učenici vide kako programiranje funkcionira i da ne misle da oni to ne mogu jer čim se spomene riječ programiranje svi se namršte.

Micro:bitovi su odlična početna točka za upoznavanje s programiranjem i kako bi ih se potaknulo na računalno razmišljanje jer im je dosta stvari apstraktno, ali s micro:bitovima to im se puno olakšava.”

Izjavu o radionicama je dao i Vlado Lendvaj, voditelj radionica u OŠ Eugena Kumičića, Slatina i glavni edukator IRIM-a.

“Na uvodnim radionicama održanim u Slatini većinom su sudjelovali nastavnici kojima je to bila prva radionica programiranja. Unatoč tome, bili su jako uspješni u savladavanju predviđenih sadržaja i bez straha očekuju idući ciklus radionica.

Bitno je primijetiti i kako su učitelji koji su već ranije programirali i imaju iskustva s mikroračunalima otišli prilično duboko s primjenom uređaja. Imali su par fantastičnih ideja kako ih koristiti u i izvan nastave.”

Projekt ProMikro

Nastavnika

Uključenih škola

Uvodnih radionica

Fotogalerija s radionica prošlog tjedna:

Želimo se zahvaliti Hrvatskoj udruzi poslodavaca koja je osigurala honorare za voditelje radionica.

Novosti ProMikro projekta