Projekt ProMikro: suradnja MZO-a, CARNet-a i IRIM-a

Svi učenici 6. razreda dobivaju po jedno mikroračunalo

Na press konferenciji 6. rujna 2017. godine, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Institut za razvoj i inovativnost mladih – IRIM te Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet su predstavili projekt ProMikro.

Cilj je uvođenje digitalne pismenosti u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti uporabom mikroračunala.

U svim školama u projektu svi učenici 6. razreda će dobiti po jedan primjerak mikroračunala na korištenje godinu dana, a učitelji će biti educirani za rad s njima.

Edukaciju učitelja će organizirati IRIM u listopadu, a škole će samostalno odlučivati o načinima uporabe mikroračunala u nastavi i izvannastavnim aktivnostima. Plan je da učenici dobiju mikroračunala početkom studenog ove godine.

Ispod je karta sa svim prijavljenim školama u projektu.

U projektu mogu sudjelovati sve matične i područne osnovne škole u Hrvatskoj.

Detaljnije informacije pročitajte u CARNetovom javnom pozivu školama.

U medijima

Učenici 6. razreda uskoro će u nastavi programirati pomoću mikroračunala

6.9.2017. – Večernji list – Svim školama koje se prijave na Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u projektu ProMikro omogućit će se edukacija učitelja od strane IRIM-a.

Ovo je, realno, vijest dana: svi klinci u šestim razredima uskoro će moći programirati na mikroračunalima

6.9.2017. – Telegram – Ministarstvo, CARNet te Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) pokrenuli su projekt PROMikro kojim misle uvesti digitalnu pismenost u osnovne škole. Plan je da klincima omoguće rani pristup novim tehnologijama kroz različite predmetne i izvannastavne aktivnosti.

Raspisali su natječaj: 45.000 učenika dobit će mikroračunala

6.9.2017. – 24 sata – U kampanji STEM revolucija građani su donirali novac za 24.000 Micro:Bit računala koja su završila u raznim školama i ustanovama, a sada je CARNet raspisao natječaj za nabavku 45.000 računala.

Divjak i Bakić najavili veliki projekt: Šestaši će uskoro programirati na mikroračunalima

6.9.2017. – Index.hr – Završena je konferencija za medije Ministarstva znanosti i obrazovanja, Instituta za Razvoj i Inovativnost Mladih i CARNeta povodom predstavljanja velikog projekta PROMikro kojem je cilj uvođenje digitalne pismenosti u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti uporabom mikroračunala.

Projekt od 4,8 mil. kuna: ''Toliko zaostajemo za ostatkom svijeta. Idemo napraviti jedan zaokret od 180 i krenimo naprijed"

6.9.2017. – Zimo.dnevnik.hr – Ministarstvo znanosti i obrazovanja najavilo je projekt PROMikro koji bi trebao biti svojevrsni most između trenutnog stanja u obrazovanju i uvođenja obvezne informatike sljedeće školske godine.

Divjak i Bakić spašavaju osnovnoškolce uvođenjem digitalne pismenosti uporabom mikroračunala

6.9.2017. – Dnevno.hr – Vođenje mogućnosti rada na mikroračunalima za sve učenike 6. razreda ima za cilj razvoj digitalnih kompetencija učenika, poticanje kreativnosti i inovativnosti te interdisciplinarnog pristupa u korištenju informacijskih tehnologija

Novosti projekta